Actiunea anticancer a uleiului de masline
Beneficiile uleiului de masline pentru stomac
Frumusetea si uleiul de masline
Rosiile si beneficiile pentru sanatate
Uleiul de masline si sanatatea
Uleiul de masline, aliatul creierului

 
Frumusetea si uleiul de masline

Uleiul de măsline este cunoscut şi utilizat nu doar la prepararea mâncărurilor ori ca un veritabil medicament în prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni, dar şi ca un produs de înfrumuseţar!

Foarte bogat în minerale, antioxidanţi şi acizi graşi, este un adevărat miracol al menţinerii frumuseţii, uimind prin proprietăţile sale emoliente şi fortifiante în acelaşi timp.

Pentru a vă convinge trebuie doar să-l încercaţi! Este simplu şi eficient! Iată câteva remedii pentru îngrijirea pielii, unghiilor, a părului, dar şi pentru păstrarea siluetei, care folosesc ca principiu activ uleiul de măsline extravirgin.

Pentru piele Uleiul de măsline păstrează supleţea şi tonusul pielii, conferindu-i acesteia un aspect catifelat şi strălucitor. Pentru o piele ca mătasea, în fiecare seară, răsfăţati-vă pielea masând-o cu ulei de măsline extravirgin. Puneţi accent mai ales pe zona decolteului şi pe cea a ochilor deoarece uleiul de măsline conţine antioxidanţi care împiedică apariţia ridurilor. Pentru a vă înmuia pielea coatelor şi pe cea a călcâielor, tăiaţi în două o lămâie şi turnaţi peste cele două jumătăţi ulei de măsline. Cu acestea frecaţi-vă pielea călcâielor şi coatelor timp de 5 minute. Dacă vergeturile vă umbresc pofta de viaţă, le puteţi atenua aplicând o compresă cu ulei de măsline acoperită cu un prosop încălzit. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 15 minute. În amestec cu albuş de ou, uleiul de măsline ajută şi la calmarea arsurilor solare.

Pentru unghii Aveţi unghiile moi? Le puteţi fortifica prin înmuierea lor timp de 10 minute în ulei de măsline călduţ, o dată pe săptămână. Acest remediu are în plus şi meritul de a reduce cuticulele.

Pentru păr Graţie conţinutului său bogat în acizi graşi şi antioxidanţi, uleiul de măsline are o mare afinitate şi cu epiderma şi fibra capilară. O mască dintr-un gălbenuş de ou şi ulei de măsline aplicată săptămânal conferă părului sănătate, strălucire şi supleţe.

Pentru siluetă Aveţi probleme cu silueta? Nu sunteţi singurele! Tot mai multe femei tin regimuri de slăbire jumătate din viaţă, evitând toate alimentele grase şi mâncând numai preparate light. Cu toate astea, ele nu au încetat niciodată să se îngraşe. Mult timp s-a crezut că grăsimea fabrică grăsime, lucru partial adevarat, însă puţina lume ştie ceea ce studii ştiinţifice au demonstrat recent: fără grăsime, nu există un metabolism echilibrat al lipidelor! Ne putem îngrăşa si avea un nivel crescut al colesterolului chiar evitând toate grăsimile, deoarece material grasa se poate forma si endogen, fara aport alimentar. Mai mult, anumite vitamine sunt liposolubile (solubile doar in grasime) si deci organismul nu le poate asimila daca nu avem aport de grasimi.
Grăsimea este un duşman al sănătăţii şi siluetei numai când ea este animală. Grăsimile vegetale monenesaturate, precum uleiul de măsline, din contră, sunt garanţia sănătăţii şi tinereţii!

Pentru un tonus şi o siluetă de invidiat consumaţi zilnic ulei de măsline extravirgin, desigur în cantităţi moderate!


vezi toata arhiva de articole
 

 
 
home   compania   produse   servicii   furnizori   retete   promotii   cariere   site map   contact
Realizat de Concept24